Samsun

Balık fiyatları yüzleri güldürdü

16:14 27 Şubat 2018
Balık fiyatları yüzleri güldürdü

Samsun'da havaların soğumasıyla Karadeniz'de bol miktarda çıkan hamsi, istavrit, mezgit ve barbunya tezgahları şenlendirdi.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle Karadeniz'de bol miktarda balık çıkmaya başladı. Bereketli geçen hamsi, istavrit, mezgit ve barbun avı balıkçıların yüzünü güldürürken, tezgahların dolmasıyla düşen fiyatlar da vatandaşları sevindirdi.

Balıkçı Kurtça Aydın, AA muhabirine, tezgahlarda uzun zamandır hamsinin olmadığına işaret ederek, "Havaların soğumaya başlamasıyla hem yerli hem de iri hamsi çıkmaya başladı. İstavrit, mezgit ve barbun da bolca avlanıyor. Tabi ki böyle olması fiyatları da düşürdü. Hem vatandaşımızın hem de bizim yüzümüz gülüyor." dedi.

Özellikle üç gündür çokça balık avladıklarını vurgulayan Aydın, "Bir süre daha böyle gideceğini umuyoruz. Geçen hafta mezgit ve barbunu, 20-25 liradan satıyorduk. Yine aynı şekilde istavrit de öyleydi. Bol miktarda çıkması fiyatı 8-10 liraya düşürdü. Hamsi uzun zamandır neredeyse tezgahlarda yoktu. Buzhane hamsisi bile 20 liraya satılıyordu. Artık vatandaşlarımız hem ucuz hem de iri ve yağlı hamsi yiyebilir. Hamsinin fiyatı ise 10 lira." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.