Samsun

Şehit aileleri ve gaziler Mehmetçik için yürüdü

20:42 05 Mart 2018
Şehit aileleri ve gaziler Mehmetçik için yürüdü

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından "Zeytin Dalı Harekatı'na Destek ve Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

Bafralı şehit aileleri ve gaziler, Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüdü.

Bafra Şehit Aileleri ve Dayanışma Derneği önünde toplanan şehit aileleri ve gaziler, Cumhuriyet Meydan'ına kadar yürüyüş yaptı. Katılımcılar, yürüyüş boyunca "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bu vatan size minnettar" ve "Her Türk asker doğar" sloganları attı.

Gazi Hakan Uncu, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, 35 yılı aşkın süredir PKK terör örgütü ile mücadele edildiğini belirtti.

Bu mücadelede çok sayıda şehit verildiğini dile getiren Uncu, "Askerimiz, polisimiz, korucumuz, savcımız, öğretmenimiz, hemşiremiz, işçimiz kalleşçe pusulara düşürüldü, kadınlarımız, kundakta bebeklerimiz kurşunladı. Eşlerinin, çocuklarının gözleri önün şehit edildi." dedi.

Terör örgütüne karşı Mehmetçik'in Afrin'de destan yazdığını ifade eden Uncu, "Bafra'dan size selam olsun. Dualarımız, gönüllerimiz sizinle." diye seslendi.

Yürüyüşe, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Zafer Bektaş da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.