Samsun

Vali örnek oluyor Samsun okuyor

11:30 06 Mart 2018
Vali örnek oluyor Samsun okuyor

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Kentte okuma alışkanlığının tüm topluma yayılması için "Samsun için Okuma Vakti Projesi" başlatan Vali Osman Kaymak, kahvehane, tramvay ve ziyaret ettiği evlerde vatandaşlarla kitap okuyor.

İlçelerdekiler dahil tüm Samsunluları kapsaması amaçlanan proje ile saat 20.00'de televizyon ve bilgisayarların kapatılıp cep telefonlarının bir kenara bırakılarak velilerin çocuklarıyla kitap okuması, bu esnada çekilen fotoğrafların da sosyal medyadan paylaşılması isteniyor.

Makamı, aracı ve konutunda her fırsatta kitap okuyan Vali Kaymak, projeyi yaygınlaştırmak için tramvay gibi toplu taşım araçları ya da ev ziyaretlerinde bir araya geldiği vatandaşlarla da bu etkinliği gerçekleştiriyor. Vali Kaymak, ailelere kitap hediye ediyor.

Projeyi her fırsatta anlatan ve okumanın önemine vurgu yapan Kaymak, konutunda kitap okurken çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Samsun Valisi Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin geliştirilmesi için yeni derslikler ve teknolojik yatırımların tek başına yeterli olmadığını, bunun için sosyal projeleri de hayata geçirdiklerini söyledi.

Kitap okuma alışkanlığının çocuklara hayatın her alanında büyük kazanımlar sağlayacağına işaret eden Kaymak, bu alışkanlığı bütün topluma yaymak, ailelerin de desteğini almak için projenin hayata geçirildiğini bildirdi.

Vali Kaymak, "Kitap okumanın ilin geneline yayılması, ailelerin de buna destek vermesi anlamında bir çalışma yapmaya karar verdik. 8 Şubat'ta 'Samsun okuyor, ben de okuyorum' sloganıyla Samsun İçin Okuma Vakti Projesi'ni başlattık. Bütün aileleri saat 20.00'de televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarını kapatarak kampanyaya katılmaya çağırıyoruz." dedi.

Kampanyanın kısa sürede başarı kazandığını vurgulayan Kaymak, ailelerin çocuklarının da yönlendirmesiyle okuma saatine katılarak sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunduğunu aktardı.

- "Herkesin okuma seferberliğine katılmasını istiyoruz"

Kampanyanın güzel karşılık bulduğunu, vatandaşların ev dışında, sokakta, iş yerinde ve otobüste kitap okurken çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştıklarını ifade eden Kaymak, "İlimizin nüfusu 1 milyon 300 bin, bütün insanların okuma seferberliğine katılmasını istiyoruz çünkü okuyan insan kendini geliştirir. Okumak erdemdir. Özellikle çocuklarımızın her alanda başarılı olması için, kötü alışkanlıklardan kurtularak güzel alışkanlıklar edinmeleri açısından da okumanın büyük faydaları var." diye konuştu.

Kampanyanın Türkiye'ye yayılmasını hedeflediklerinin altını çizen Kaymak, ilin valisi olarak projeye öncülük yapmaya çalıştığını bildirdi.

Kaymak, "Vaktim oldukça aldığımız kitapları hediye ederek her ortamda kitap okunabileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Tramvayda, kahvehanede, çok kitap okuyan öğrencilerimizi evinde ziyaret ederek ödüllendirmeye çalışıyoruz. Toplumun bütün kesimlerinin bu kampanyaya katılarak kitap okuma alışkanlığının kalıcı olmasını hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

-"Okumanın ekranın önüne geçmesini istiyoruz"

Toplumda kitap okuma alışkanlığının artırılması, bunun yemek içmek gibi ihtiyaç olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Vali Kaymak, şunları kaydetti:

"Ekran tutkusu maalesef insanları hayatın bütün alanında çekip okuma zevkinden uzak tutuyor. Cep telefonları, bilgisayar gibi ekranlar insanları kitaplardan uzak tutuyor. Aksi takdirde hepimiz ekran alışkanlığı içinde maalesef hayatın diğer alanlarından kopmuş olacağız. Bu nedenle kampanyamızı her alanda yaymaya çalışıyoruz."

Vali Kaymak, okumanın saati olmadığını, fırsat bulunduğu her an kitap okunabileceğini belirterek, kampanyanın sadece bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.