Samsun

Tüketicilere "kredi kartı aidatı" uyarısı

18:06 07 Mart 2018
Tüketicilere "kredi kartı aidatı" uyarısı

Çarşamba Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Şevketbey Akbulut, bankaların kredi kartlarından aidat alamayacağını belirterek, böyle bir durumda vatandaşların kendilerine başvurması gerektiğini söyledi.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 31/3 maddesinde "Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı sunmak zorundadır." maddesinin yer aldığına işaret etti.

Tüketici Hakem Heyetine, kredi kartı aidatıyla ilgili gelen dosyaları, söz konusu maddeden yola çıkarak tüketici lehine sonuçlandırdıklarını söyleyen Akbulut, "Mahkeme de ilgili davaları bununla alakalı olarak tüketicinin lehine sonuçlandırıyor. Eğer bankalar tüketicilerimizden kart aidatı alıyorsa bununla alakalı olarak kesintinin yapıldığını gösteren belge ile tüketicimizin bize başvurması yeterli." diye konuştu.

İnternetten yapılan alışverişlerle ilgili Tüketici Hakem Heyetine yapılan çok sayıda başvuru olduğuna da dikkat çeken Akbulut, "Vatandaşlarımız internet üzerinden alışveriş yapacaklarsa muhakkak sitenin açık adresi ve telefon numarası olmasına dikkat etmeliler. Aksi halde tüketicilerimiz çok sorun yaşıyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.