Samsun

Taşeron işçilerin kadroya alınması

11:16 27 Mart 2018
Taşeron işçilerin kadroya alınması

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçede taşeron işçilerin kadroya alınması kapsamında 107 kişinin hem kadro hem de sendikalaşma sürecinin tamamlandığını söyledi.

İkiz, taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinin tamamlanmasının ardından Havza Belediyesi Meclis Salonunda taşeron işçilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan taşeron işçilerin işçi statüsüne geçirilmesi çalışmalarını, Havza Belediyesi olarak tamamlandıklarını kaydeden İkiz, "107 taşeron işçimizin hem kadro hem de sendikalaşma süreci tamamlandı. Cumhurbaşkanımıza ve çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bundan sonra işçilerin tüm haklarının devlet güvencesi altında olacağına işaret eden İkiz, bunun yanı sıra Havza Belediyesi olarak bir ilke imza atarak tüm işçilerin kadro işlemleri tamamlanmadan sendikalaşmalarına da önayak olduklarını ifade etti.

İkiz, böylece işçilerin hem sosyal hem sendikal haklardan yararlanarak özlük haklarında iyileşme sağlanacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gece gündüz demeden çalışan, büyük özveri ortaya koyan Havza Belediyesi çalışanları büyük bir ailedir. Sorumluluklarının bilincinde olarak çalışan, üreten ve önceliğini halkımızın memnuniyeti olarak belirleyen çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz."

Toplantıda kadroya geçen işçiler, İkiz'e çiçek vererek teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.