Samsun

HOSB'de 50 milyon avroluk yatırım planı

17:04 10 Nisan 2018
HOSB'de 50 milyon avroluk yatırım planı

Havza Organize Sanayi Bölgesinde (HOSB) 50 milyon avroluk yatırım yapma kararı alan firmanın yetkilileri, alanda incelemelerde bulundu.

HOSB'de yatırım yapmayı planlayan firmanın yetkilisi Uğur Çağlar, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Acar ve fabrikayı kuracak Alman firmasının Türkiye yetkilisi ile alanda inceleme gerçekleştirdi.

Bir süre arazide çalışan heyet, daha sonra HTSO binasında görüş alışverişinde bulundu.

Çağlar, HOSB'de 35 milyon avroluk ana, 15 milyon avroluk da yan yatırım olmak üzere 50 milyon avroluk yatırım planladıklarını söyledi.

HOSB'nin içinden demir yolu geçmesi dolayısıyla kendilerine cazip geldiğine işaret eden Çağlar, "Gaz beton üzerine faaliyet gösteriyoruz. Bizim için nakliye çok önemli. İçinden geçen demir yolu hattı ve deniz yollarına yakınlığı ile Havza Organize Sanayi Bölgesi, çok avantajlı konumda. 25 Mayıs'ta temel atmamız isteniyor. Hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz." dedi.

Fabrikayı kuracak Alman firmasının temsilcisi ve mühendisleri ile alanda inceleme yaptıklarını anlatan Çağlar, "Temeli attıktan sonra 17 ayda tesisimiz üretime başlayacak. İnşallah kuracağımız fabrikada 250 kadar işçi istihdam edeceğiz." diye konuştu.

Acar ise sektöründe lider firmaların HOSB'de yatırım yapmasının önemine dikkati çekerek, "İlçemize gelecek tüm yatırımcılara elimizden gelen destekte bulunacağız. Havza Organize Sanayi Bölgesi, demiryolu, denizyolu ve karayolu ile lojistik imkanları sanayiciler için önemli avantajlar sunmakta. Genişleme alanları ile Karadeniz'in en büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlar başladıkça ilçede istihdam ve göç sorunu kalmayacak." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.