Samsun

"Hayatta Ben De Varım" Projesi

19:00 24 Nisan 2018
"Hayatta Ben De Varım" Projesi

Havza Huzurevi Spor Kulübü Derneği ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Hayatta Ben De Varım" Projesinin kapanış programı düzenlendi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kapanış programında Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Göktuğ, 14-29 yaş arasındaki özel bireylere yönelik projenin, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016/2 dönem proje çağrısıyla yüzde 100 hibe destekli hazırlandığını anlattı.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, "Engelli olanlar onlar değil ön yargıları ile bizleriz. Toplumda ön yargılar bu gibi projeler ile kırıldıkça engellilerimizin önündeki engeller kendiliğinden kalkacaktır. Gençlerimizin hayatına ve yüreklerine dokunan bu projede emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun da 16 Eylül'de başlayan projenin sonuna gelindiğini, proje ile toplumla entegre olamamış dezavantajlı gençlerin entegrasyonunun sağlanmasının amaçlandığını anlatarak, "Bu gün geldiğimiz noktada hayatlarına dokunabildiğimiz özel gençlerimiz artık hayata daha sıkı tutunabiliyor. Onların yüzündeki bir anlık tebessüm bile tüm yorgunluğumuza bedel." diye konuştu.

Uzun daha sonra proje çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz tarafından özel öğrencilere katılım belgeleri ve projeye katkıda bulunanlara plaket verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.