Samsun

Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

17:09 05 Haziran 2018
Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kıbrıs gazisi Şaban Yıldırım, toprağa verildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Yıldırım'ın (66) Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzunda Osmanbeyli Mahallesi Camisi'ne getirildi.

Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi Rahmi Şahin, yaptığı açıklamada, bir Kıbrıs gazisini daha ebediyete uğurlamanın hüznünü yaşadıklarını belirterek, "Arkadaşımız devletine, milletine her zaman bağlı olan bir kardeşimizdi. Biz Şaban ile askerliğimizi de beraber yaptık, bir gazi olarak devlet törenlerinde, müsamerelerde her zaman gazi üniformasını giymiş, her zaman protokolde yerini almıştır. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. dedi.

Yıldırım'ın cenazesi, kılınan namazının ardından askeri törenle mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreni sonunda Yıldırım'ın tabutunun üstündeki Türk bayrağını büyük oğlu Burhan Yıldırım göz yaşları içinde teslim aldı.

Cenazeye Yıldırım'ın ailesi ve yakınlarınını yanı sıra Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Şehit ve Gaziler Sorumlusu Albay Levent Emin, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra Müftüsü Necmettin Kayar, Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi Rahmi Şahin ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.