Samsun

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü

12:56 20 Temmuz 2018
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44'üncü yıl dönümü, Havza ilçesinde kutlandı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Baki Günday, Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciği'ni ziyaret etti.

Burada Kıbrıs gazileri ile bir araya gelen protokol üyeleri, onlarla sohbet etti.

İkiz, Türk milleti ve ordusunun her zaman mazlum ve mağdurun yanında olduğunu vurgulayarak, "Bunun en güzel örneklerinden biri de Kıbrıs Barış Harekatı'dır. Ordumuz o zamanın yokluk ve zorluklarına rağmen zulüm gören Kıbrıslı soydaşlarımızın can ve namuslarını korumak üzere üzerine düşeni yaptı. Geçen 44 yıl içerisinde daha güçlü ve kendine yeten bir Türkiye, yine dünya barışı ve masumların imdadına yetişmek için üzerine düşeni yapmakta." dedi.

Yüzbaşı Çay da 4 yıl Kıbrıs'ta görev yaptığını anlatarak, "Sizlerin orada yaptığınız mücadelenin izlerini, hatıralarını gördüm. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir mensubu olmaktan bir kez daha gurur duydum. Kıbrıs Barış Harekatı, dünya harp tarihinde başarı ile gerçekleştirilmiş en büyük çıkarma harekatlarından biridir. Ordumuz bir kez daha barış, insanlık ve milletimiz için üzerine görev düştüğünde gereğinin nasıl yapılacağı konusunda dünyaya örnek olmuştur." diye konuştu.

Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat de Türk milletinin her zaman Çanakkale ruhuna sahip bir millet olduğuna işaret ederek, "Bunu Kıbrıs Barış Harekatı'nda dünyaya bir kez daha göstermiştir. Harekata 70 Havzalı asker katıldı. Bunlardan 2'si şehit olurken, 68 muharip gazimizden 8'i vefat etti. İlçemizde yaşayan 30 gazimiz bulunuyor." ifadesini kullandı.

Etkinlikler kapsamında Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciğince Kevser Camisi'nde şehitler için mevlit de okutuldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.