Samsun

Samsun'dan kısa kısa

16:17 30 Temmuz 2018
Samsun'dan kısa kısa

Kavak'ta saman fiyatının 50 kuruş, saman balya yapma ücretinin ise 2,5 - 3 lira olduğu bildirildi.

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış ve ilkbaharda görülen kuraklık nedeniyle yeterince saman elde edilemediğini söyledi.

Serbest piyasada saman balya satış fiyatının 15-18 liradan işlem gördüğünü ifade eden Aslankaya, "Saman satış ve balya yapma ücreti serbest piyasa koşullarına göre satıcı ve alıcı arasında belirlendi. İlçemizde kış ve ilkbahar aylarında yeterince kar ve yağmur yağmadığından kuraklık meydana geldi. Kuraklık da saman üretimini olumsuz yönde etkiledi. Buğdaylarını hasat ettiren, hayvanı olmayan çiftçilerimiz zorunlu olarak samanlarını hayvan yetiştiricileri veya saman toplayıcılarına kilo veya balya halinde satıyor." dedi.

Saman alıcısı Mehmet Duman da pek çok bölgede olduğu gibi kurak geçen sezon sonucu saman üretiminde oldukça azalma olduğuna işaret ederek, samanı 30 kiloluk balyalar halinde 16-18 liradan aldıklarını kaydetti.

- Belediye Başkanı İkiz'e ziyaret

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yeni kurulan Bekdiğinliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğini Teşkilatlandırma Başkanı Turan Güney, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i makamında ziyaret etti.

Güney, Başkan İkiz'e derneğin kuruluş çalışmaları ve amacı hakkında bilgiler verdi.

Derneğin 60 üye ile kurulduğunu ifade eden Güney, "Kurucu Başkanımız Hatice Cengiz Taşdemir ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah kısa süre içinde genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Hedefimiz 600 üyeye ulaşmak. Amacımız gurbetteki hemşehrilerimizi bir araya getirmek ve birlik, beraberliklerine katkıda bulunmak. Sizleri de dernek binamızın açılışında aramızda görmek bizleri mutlu edecek." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise ilçe için derneklerin katkılarının çok önemli olduğunu belirterek, "Dernekçilik zor ve meşakkatli bir iş. Hemşehrilerimizin birlik ve beraberliği için çıkmış olduğunuz bu yolda sizlere başarılar diliyorum. Havza Belediyesi olarak bizler tüm derneklerimizin olduğu gibi sizlerin de yanındayız. Sizler gurbette bizlerin birer temsilcisisiniz. İnşallah derneğinizin açılış gününde sizlerle olacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.