Samsun

SATEM Başkanı Oral yeni yönetmeliği anlattı

15:51 01 Ağustos 2018
SATEM Başkanı Oral yeni yönetmeliği anlattı

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, her önüne gelenin artık emlak müşavirliği yapamayacağını söyledi.

Oral, düzenlendiği toplantısında, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve yönetim kurulu üyelerine Emlak Müşavirliği Yönetmeliği hakkında bilgi verdi.

Yönetmelik içinde özellikle komisyon ücretinin yüzde 6'dan 4'e düşürülmesine itiraz ettiklerini ve bu konunun yeniden görüşüleceğini belirten Oral, "Ama genel anlamda yönetmelik sayesinde artık emlak müşavirliği yapacak kişiler profesyonel olacak. Artık emlakçıların, ya da emlakçıya gayrimenkulünün satılması konusunda yetki veren vatandaşın kesinlikle birbirlerine yanlış yapma gibi bir durumları yok. Çünkü hangisi yanlış yaparsa yapsın bunu Ticaret Bakanlığı tespit ettiği zaman 3 bin 762 lira para cezası kesiyor. Emlak müşaviri ikinci kez yanlış bir işlem yaptığında 5 katı ceza veriliyor, üçüncü kez yaptığında ise meslekten ihraç ediliyor." ifadesini kullandı.

Yönetmelikle birlikte her önüne gelenin emlak müşavirliği yapamayacağını kaydeden Oral, "Vatandaşlarımız kesinlikle vergi levhası olmayan kişilerle iş yapmasınlar. Bu insanlar gerçekten dolandırıcıdır. Vatandaşı dolandırıp kaçıyorlar. Böyle kötü duruma düşmemek için vergi levhası olan gayrimenkul satışlarına güvensinler." değerlendirmesinde bulundu.

Oral, yönetmelikle birlikte gayrimenkul alış ve satışının artık güven içinde yapılabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.