Samsun

15 Temmuz gazisinden İkiz'e ziyaret

16:08 06 Ağustos 2018
15 Temmuz gazisinden İkiz'e ziyaret

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanarak ayağını kaybeden Cafer Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti.

İkiz, darbe girişimi gecesi sağ bacağını kaybeden gazi Cafer Yılmaz ve yakınlarını makamında ağırladı.

Havza ve Havzalıların her zaman Türkiye ve Türk milleti için göreve hazır olduğu belirten İkiz, şunları dile getirdi:

"Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Havza o gün nasıl Atatürk’e ve cumhuriyete sahip çıkmışlar ise 15 Temmuz gecesi de Havza ve Havzalılar Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi ülkemiz, birlik ve beraberliğimize kast edenlerin hain bir saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Yaşanan darbe kalkışmasına karşı vatandaşlarımız, devletini, milletini, bayrağını ve demokrasisini korumak adına meydanlara çıktı. Memleketi için tanklara, mermilere, bombalara karşı kendini siper etti. 15 Temmuz şehit ve gazilerine çok şey borçluyuz. Ülke olarak, milli birliğimize, beraberliğimize kastetmek isteyenler, yine bu milletin sergilediği dik duruş ile amaçlarına ulaşamadı. Halkımızın bu dik duruşu dünyaya örnek oldu. Allah bu aziz milletimizden razı olsun." diye konuştu.

Gazi Yılmaz’ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren İkiz, "Her zaman kardeşimizin yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum." dedi.

Gazi Yılmaz ise, Başkan İkiz’e yakın ilgi ve alakasından ötürü teşekkür ederek, "İlk günden bu yana devletimizi ve milletimiz her zaman yanımızda gördük. Vatanımız için, birlik ve beraberliğimiz için her zaman göreve hazırım." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.