Samsun

Samsun'dan kısa kısa

18:16 11 Ağustos 2018
Samsun'dan kısa kısa

Alaçam Belediyesi tarafından 11'incisi düzenlenen geleneksel sünnet şöleninde 35 çocuk sünnet oldu.

Geyikkoşan mesire alanında düzenlenen etkinlikte konuşan Alaçam Belediye Başkanvekili Hasan Çelik, sünnet olan 35 çocuğu tebrik ederek, gelecekte başarılı olmalarını temenni etti.

Sünnet şöleninin geleneksel hale geldiğini belirten Çelik, "Geleceğimizin teminatı siz çocuklar için ne yapsak azdır. Bütün umudumuz sizlerdedir." dedi.

Etkinlikte palyaço gösterileri yapıldı, oyunlar oynandı, çocuklara pamuk şekeri, dondurma ve mısır ikram edildi.

Sünnet şölenine AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Alkan, MHP İlçe Başkanı Erdinç Gül, Alaçam Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Cansu Keskin Karaaslan ve davetliler katıldı.

- Jandarmadan besicilere uyarı

Kavak İlçe Jandarma Komutanlığınca hayvan hırsızlıklarına karşı alınması gereken önlemler konusunda besicilere uyarıda bulunuldu.

Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki besicilerle görüşen jandarma ekipleri, hayvan yetiştiricilerinin hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, vatandaşların hırsızlık olayları ve şüpheli durumlarda zaman kaybetmeden 156 Jandarma İhbar Hattı'nı aramalarını istedi.

Ekipler, uyarıda özellikle geceleri besi ahırlarının kontrol edilerek kapılarının açılmayacak şekilde kilitli tutulması ve çevresinin aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Fahri Onay'a bilgilendirmek üzere ziyarette bulunan İlçe Jandarma Komutanı Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, hayvan hırsızlıklarına karşı önlem olarak devriye sayısını arttıracaklarını kaydetti.

Kaymakam Onay da ekiplere çalışmalarında başarılar diledi.

- Kaymakam Onay'dan fabrika ziyaretleri

Kavak Kaymakamı Fahri Onay, ilçedeki bazı fabrikalara ziyarette bulundu.

Kireç torbalama ve çimento fabrikalarını ziyaret eden Onay, işletme yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fabrikalarda çalışan işçilerle de sohbet eden Kaymakam Onay, her zaman üretim yapan fabrika ve tesislerin destekçisi olduğunu ve fabrikaların istihdam açısından da önemli olduğuna işaret ederek, "Kavak'ta gençlerimiz bu zamana kadar iş imkanı olmadığından baba ocağından gurbetlere gitmiş ama artık ilçemizde yeni fabrikalar kuruluyor. Fabrika iş, aş demek. İlçe ekonomisine, istihdama önemli katkısı olan bu fabrikalar göç eden gençlerimizden pek çoğunun ilçesine dönmesine vesile olacaktır." dedi.

Kaymakam Onay, fabrikaların aynı zamanda nakliye, satış ve çeşitli meslek gruplarına da iş imkanı sağladığını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.