Samsun

19 Eylül Gaziler Günü

16:25 19 Eylül 2018
19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Samsun ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Bafra Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen tören Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edilen programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Rahmi Şahin tarafından yapıldı.

Törene, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı Serkan Erbaş, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Ladik

Ladik Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Vekili Muhammet Çiftci, Belediye Başkanı Selim Özbalcı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, gaziler adına gazi Sefer Varol'un günün anlam ve önemini belirten konuşması ve öğrencilerin hazırladıkları şiirlerini seslendirmesi ile devam etti.

Tören, gazilerin kaymakamlık makamında ağırlanmasının ardından sona erdi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Erkut Özçelik, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Kavak

Kavak Atatürk Park ve Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin şiirler seslendirdiği törene Kaymakam Recep Koşal, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Umut Ozhan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Koç ile daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Vezirköprü

Vezirköprü Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama programında Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Muharip Gaziler Derneği Vezirköprü Temsilcisi Gazi Mehmet Zengin bir konuşma yaptı.

Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yıldırım'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kutlama programına Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Davulcu, İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray Yağcı, kurum ve kuruluşların müdürleri, gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Havza

Havza İlk Kıvılcım Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen tören, anıta çelenklerin sunulması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliği Başkanı Harun Saat, vatanın şehit ve gazi kanları ile yoğrulmuş topraklar olduğunu söyledi.

Daha sonra Gaziler Günü dolayısıyla gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Bir restoranda Havza Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen yemeğe, Kaymakam Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, CHP İlçe Başkanı Ertaş Çoban, protokol üyeleri ve gaziler katıldı.

Programın ardından Kaymakam Yılmaz ve beraberindekiler, şehitlik ziyareti gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Havza Müftüsü İlyas Akyazı tarafından şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için dua edildi, mezarlara çiçek konuldu.

Kaymakam Yılmaz ve beraberindekiler, Muharip Gaziler Havza Temsilciliğini de ziyaret etti.

Program kapsamında Kevser Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Programlara CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.