Samsun

Havza sportif müsabakalar bölge koordinatör müdürlüğü oldu

17:31 03 Ekim 2018
Havza sportif müsabakalar bölge koordinatör müdürlüğü oldu

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kavak, Asarcık, Vezirköprü ve Ladik ilçelerini içine alacak şekilde Sportif Müsabakalar Bölge Koordinatör Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü oldu.

Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, sportif faaliyetleri boş zaman aktivitesi olarak görmekten vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Ülke olarak sporun önemini kavrayamadıklarına işaret eden Yılmaz, "Spor sadece sağlıklı yaşam aracı değil, bir kültür ve disiplindir. Bunu halkımıza anlatacağız. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

Okul sporlarının il merkezinde yapılmasının özellikle ulaşım açısından sıkıntı oluşturduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Düzenleme ile Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kavak, Asarcık, Vezirköprü ve Ladik ilçelerimizi içine alacak şekilde sportif müsabakalar bölge koordinatör Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü oldu. Bu şekilde 5 ilçedeki gençlerimizin il müsabakalarına katılmalarındaki engel ortadan kalkacak. Okullarımızda bilimsel başarının yanında sportif başarı da önemli."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz da Samsun’daki gençleri verimli şekilde değerlendirmeyi istediklerini dile getirerek, "Samsun spor tesisleri, gençlik merkezleri ve sportif alanları ile çağ atlamış bir il. Samsun’da 30 bin lisanslı sporcu öğrencimiz var. Bu geçen yıl 20 bin civarındaydı. Sporun gelişmesi adına yeni yapılanmaya gidildi. Yapılanma kapsamında ilçelerimizde gruplaşma oluşturarak sporu yaymayı planladık. Planlama ile öğrenciler ilçelerde yapılan seçmelerden sonra bölgelerde yarışarak il merkezindeki final müsabakalarına gelecek." diye konuştu.

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Cafer Uzun ise uygulama ile ilçelerdeki sportif başarının artış göstereceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından sportif müsabakalar koordinatör bölge uygulamasının gerekliliği ve uygulama esasları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplantıya Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Çörekçioğlu, Havza Halk Eğitim Müdürü Mehmet Akif Bilen, beden eğitim öğretmenleri ile okul müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.