Samsun

Un sektörünün temsilcileri Havza'da bir araya geldi

10:54 16 Ekim 2018
Un sektörünün temsilcileri Havza'da bir araya geldi

Karadeniz Un Sanayicileri Derneği üyeleri, Havza'da bir araya gelerek sektörün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Altınbaşak Un İrmik ve Yem Sanayi Ticaret AŞ ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile Karadeniz Un Sanayicileri Derneği üyeleri katıldı.

Ulusoy, burada yaptığı konuşmada, Türk Gıda Kodeksi Ekmeklik Buğday Unu Tebliği'nde yer alan kaliteye sahip unların 85 liradan satıldığını belirtti.

Un sanayicilerinin ekmeğin ham maddesi olan unun tedarikine kesintisiz devam ettiğini vurgulayan Ulusoy, "Un fiyatının 95 lira/çuvaldan, 175 lira/çuvala çıktığı gibi asılsız iddiaları ortaya attılar. Bu çevreler un bulunamadığı, unun karaborsaya düştüğü algısıyla halkımızı panikletmeye, okları un sanayicilerine çevirmeye çalıştı. Un üzerinden yapılmaya çalışılan algı operasyonunda hedefin yanlış seçildiği, siz un sanayicilerimizin milli duruşu sayesinde kısa sürede gözler önüne serildi." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin iç bölgedeki buğday ekim alanlarının merkezinde bulunması sayesinde un sanayicilerine önemli imkanlar sunduğunu anlatarak, "Havza olarak ilçemizde yapılacak ve istihdam sağlayacak her türlü yatırıma elimizden gelen desteği vereceğiz. Sayın Günhan Ulusoy'un şahsında Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Altınbaşak Un İrmik ve Yem Sanayi Ticaret AŞ'nin sahibi Dursun İkiz ise sanayicilerin ellerini taşın altına koymaya hazır olduğunu, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı da desteklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından sektör temsilcileri, sektörün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.