Samsun

Öğrencilere anız yakmanın zararları anlatılıyor

13:18 16 Ekim 2018
Öğrencilere anız yakmanın zararları anlatılıyor

Havza Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde okullarda anız yakılmasının zararları konusunda eğitim veriliyor.

Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen sunumda, Ziraat Mühendisi Esra Bozkurt Gökgöz ile Tekniker Ali Duran Büyükarslan, öğrencilere anız yakmanın zararları, doğaya ve çevreye etkileri ile riskleri hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüsamettin İlhan, tarımda ikinci ürün ekimi öncesinde hasat artıklarının alanda yakıldığını söyledi.

Bunun yanlış bir uygulama olduğuna işaret eden İlhan, "Bakanlığımız genelgelerinin ilgili maddesi gereği, anız yangınlarının önlenmesi için eğitim ve yayım çalışmalarına öncelik veriliyor. Bu amaçla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle öğrencilere eğitimler veriliyor. Amacımız daha fazla hedef kitleye ulaşarak anız yakmanın zararları konusunda bilinç oluşturmak." dedi.

İlhan, eğitim kapsamında "Anız yakmanın teknik, ekonomik ve sosyal zararları" konusunda teknik elemanların okullarda görseller eşliğinde eğitim verildiğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.