Samsun

Vali Kaymak, işletme fakültesi binasını inceledi

14:17 30 Ekim 2018
Vali Kaymak, işletme fakültesi binasını inceledi

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde Bafra'da kurulan ve yapımı Arslan Ailesi tarafından üstlenilerek Hacı Fevziye Arslan'ın adı verilen işletme fakültesi binasında incelemelerde bulundu.

Kaymak, beraberindeki heyetle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi binasını ziyaret etti.

Binada incelemeler yapan ve yetkililerden bilgi alan Kaymak, üniversitenin şehirle bütünleşmesi, şehre bir şeyler katmasının hep konuşulan konular olduğunu belirtti.

Kaymak, Türkiye'de üniversite yerleşkelerinin genel olarak kentten kopuk olduğunu ama OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'in bunu aşmaya yönelik bir anlayış sergilediğini gözlemlediğini ifade ederek, yeni kurulan Samsun Üniversitesi ile birlikte Samsun'un bir eğitim kenti olmasının hedeflendiğine işaret etti.

Kaymak, şunları kaydetti:

"Samsun sanayi, tarım, turizm, sağlık, spor kenti diyoruz ama en büyük özelliği eğitim kenti olmasıdır. Eğitim ve hizmetler konusunda Samsun gerçekten çok büyük potansiyel taşıyor. Çünkü bölge insanı lokasyon merkezi olması dolayıyla bizi tercih ediyor. Bu yönüyle buraya gelen çocuklara beklentileri karşılayabilen eğitim veremezsen, çocuklarımız alternatif okullara kayar. Arslan Ailesi'ne bu anlamda teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de Akif Arslan'ın kendisini arayarak, "Ben bir okul yaptırmak istiyorum" dediğini anlatarak, "Zaten bir hayırsever arıyorduk. Öğrencim olan Akif ile konuşup işletme fakültesini anlattım. Belki akıllarındaki rakamın çok üstüne çıktık ama sonunda fakülteyi bize teslim etti. Kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymak'a incelemeleri sırasında Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Arslan Ailesi üyeleri de eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.