Samsun

Havza'da geçen yıl 770 ünite kan bağışı alındı

11:47 07 Şubat 2019
Havza'da geçen yıl 770 ünite kan bağışı alındı

Türk Kızılayı Havza Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioğlu, geçen yıl Havza'da Türk Kızılayına 770 ünite kan bağışı yapıldığını bildirdi.

Çörekçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Kızılay Derneği Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi verilerine göre, ilçede yürütülen kan bağışı toplama çalışmaları kapsamında geçen yıl 770 ünite bağış alındığını söyledi.

Kanın, kaynağı sadece insanda bulunan ve yapay üretilemeyen bir madde olduğunu işaret eden Çörekçioğlu, "Kan bileşenleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ülkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan bileşeni ihtiyaçlarının sorun yaşanmadan Kızılayın karşılanabilmesi için düzenli ve gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç vardır." dedi.

Çörekçioğlu, geçen yıl 19 kez kan bağışı kabul faaliyeti düzenlendiğini anlatarak, "Amacımız 2019 yılında bu sayıyı artırmak. Bunun için de belediyemiz başta olmakta tüm resmi kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimizle iş birliğinde olacağız. Kızılayımıza kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahibi hastalarımıza hayat veren bağışçılarımıza ve çalışmalarımıza destek olan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.