Samsun

Kadın muhtar adayından kadınlara iş sözü!

09:11 04 Mart 2019
Kadın muhtar adayından kadınlara iş sözü!

Asarcıklı muhtar adayından kadınlara iş sözü Samsun'un Asarcık ilçesinin ilk ve tek kadın muhtar adayı Sündüs Artış, muhtarlık için yeniden adaylığını koydu.

Samsun'un Asarcık ilçesinde eşinin yaptığı şaka üzerine muhtarlığa atılan Alişar Mahallesi'nin ilk, ilçenin tek kadın muhtarı Sündüs Artış, mahalle için çalışmaya devam etmek istiyor.  Evli, 4 çocuk, 2 torun sahibi 42 yaşındaki Sündüs Artış, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için ikinci dönem adaylığını koydu.36 nüfuslu ve 2012'de Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne kavuşan Alişar'da, 228 seçmenin 190'ının oyunu alarak muhtar seçilen Artış'ın karşısına bu seneki seçimdede rakip çıkmadı.

HERŞEY ŞAKAYLA BAŞLADI

Sündüs Artış,  Muhtar olmaya, bir akşam ailece çay içip sohbet ederken, eşinin kendisine şakayla, "Hanım sen muhtarlık yapabilir misin?" diye sorması üzerine karar verdiğini belirtirken, "Bir bayan olarak geri adım atmanın doğru olmayacağını düşündüm. 'İzin verirsen ben ciddiyim Şakir Bey' dedim. 'Senin yapmaya gözün keserse birinci desteğin benim, çık adaylığını koy' dedi. Mahallelinin ve eşimin desteğiyle mahallemin ilk bayan muhtarı oldum. İlçedeki tek kadın muhtarım. Bana bu gururu yaşattıkları için öncelikle mahalleme ve eşime çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

5 SENEDE BÜYÜK HİZMETLER

Artış, görevde olduğu beş sene içerisinde köyünün altyapı sorununu çözdüğünü, ışıklandırmasını ve caminin bakım ve onarımını yaptırdığının altını çizerek "Önceden yol yoktu, beton yol çalışması yaptık, okulun bakımları, onarımını yaptım, bahçe duvarını kendi imkanlarımla yaptım. Köye cenaze aracı, morgu hepsini aldım. Gözle görünen ne varsa elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım."  şeklinde konuştu.

KADINLARA İŞ SAHASI SÖZÜ

İkinci dönem muhtar seçilmesi halinde kadınlar için iş imkanı oluşturmayı hedeflediğini vurgulayan Artış, "Asarcık kırsal bir bölge ve genellikle insanlar inşaatla geçiniyor. Gerek erkeklerin gerek bayanların iş imkanı çok yok. Şimdi mahallemde ileriye dönük bayanlara özel bir iş sahası yaptırmak istiyorum."  ifadelerinde bulundu., Köy halkının kendisine gösterdiği sevgi ve saygıdan oldukça memnun olan Artış son olarak ''Ben sana nasıl bakarsam sen bana öyle bakarsın. Ben onlara sevgiyle, ilgiyle bakıyorum, onun meyvesini de alıyorum." şeklinde konuştu. Köy sakinleri ise muhtarlarını başarılı bulduklarını ve çalışmasından memnun olduklarını belirtti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.