Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

09:21 27 Ağustos 2015
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehir'de başarılı kursiyerler ödüllendirildi

 Viranşehir Müftülüğü, Yaz Kur'an Kursunda başarılı olan 43 öğrenciyi ödüllendirdi.

Uhud Camisi'nde gerçekleştirilen etkinlikte müftülük yetkililere tarafından kurs boyu yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

 İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada vatandaşların Kuran kurslarına yoğun talep gösterdiğini söyledi.

Öğrencilerin kursta başarılı bir performans gösterdiğini anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Rabbimizin emrettiği gibi bizler bu çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz. Değerli hocalarımızın nezdinde yaklaşık 7 Bin 500 çocuğumuza Kur'an öğretmek için İlçe Müftülüğü olarak canla ve başla mücadele ettik ve neticesinde bu kurslarda 43 öğrencimiz başarılı oldu. Bizlerde bu öğrencilerimize bugün burada onlara ödül vermeyi uygun gördük ve ödüllendirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize de hayatlarında başarılar diliyorum."

Etkinlik, katılımcıların çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

- Viranşehir'de su sorunu çözülüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir İlçe Koordinatörü Aladdin Milli, "Viranşehir'de su sorunu tarih olacak" dedi.

Milli, ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Eskimiş su borularının yenileriyle değiştirildiğini belirten Milli, ilçedeki 4 mahallede de su kuyularının açılmaya çalışıldığını aktardı.

Viranşehir'in su sorununun çözüleceğini vurgulayan Milli, "Şuan bin 700 metrekare boru döşendi. 500 metrekare kaldı inşallah bunu da en kısa sürede bitirip halkımıza sağlıklı su vereceğiz. Şehir merkezinde kesilen su kesintileri ilçede yaptığımız çalışmalardan kaynaklanıyor. Kesintiler yarın yaşanmayacak" dedi.

- Vali Küçük, OSB'de incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Vali Küçük ve beraberindeki heyet, yapım çalışmaları süren fabrika inşaatları hakkında firma sahipleri ve inşaat yetkililerinden bilgi aldı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından 10 milyon avroluk bir yatırım olarak hayata geçirilecek olan lisanslı depo tesisinde de incelemede bulundu.

Küçük, lisanslı depo ile Şanlıurfa'nın önemli bir ihtiyacının karşılanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin toplam pamuk üretiminin yüzde 40'ını kentimiz tek başına karşılıyor. Şanlıurfa'da ihtiyaç duyulan lisanslı deponun tamamlanmasıyla şehrimiz pamuk üssü haline gelecek. Organize Sanayi Bölgesinde yükselen tekstil fabrikalarıyla da Şanlıurfa sanayisinin önemli bir atağa kalkacağına inanıyorum."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.