Şanlıurfa

Güneydoğu çiftçisinin sorunları görüşüldü

17:26 27 Ağustos 2015
Güneydoğu çiftçisinin sorunları görüşüldü

 Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cevat Delil ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu'nu ziyaret etti.

Şanlıurfa Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede Eyyüpoğlu ve konukları bölge çiftçisinin sorunları, çiftçinin elektrik sıkıntıları ile destekleme ve toprak analiz başvuru sürelerinin uzatılması konularını görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eyyüpoğlu, bu tür toplantıların bölge tarımı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Çiftçilerin sıkıntılarını gidermek için çalıştıklarını anlatan Eyyüpoğlu, şöyle konuştu:

 "Bugün burada bölge çiftçilerimizin sorunlarını görüşmek ve yetkili kurumlar ile istişare programı hazırlama üzerinde çalışma yürüttük. Özellikle çiftçimize uygulanan elektrik enerjisi sağlama anlayışının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini defalarca belirttik. Bu durumu bugünkü toplantımızda da gördük. Yetkili kurumlarımıza tekrar çağrımız sulamada kullanılan elektrik ile ilgili çiftçimizin önün açılmasını istiyoruz. Ayrıca desteklemenin sağlandığı ürün çeşidinin bölgede üretilen ürünler ile örtüşmesi önemlidir." 

Toplantıya Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar ile ilçe ziraat odası başkanları da katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.