Şanlıurfa

Suriyeli çift, terzilik mesleğini çadır kentte sürdürüyor

15:19 05 Eylül 2015
Suriyeli çift, terzilik mesleğini çadır kentte sürdürüyor

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan çift, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kurulan çadır kentte terzilik yapıyor.

Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin büyük bölümü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından Suruç ilçesinde kurulan çadır kentte kalıyor. 

Çadır kentte barınma ve yiyecek ihtiyaçları karşılanan sığınmacılardan kimileri, ülkelerindeki mesleklerini icra etmeye çalışıyor.

Kobani'de uzun yıllar terzilik yapan Ramazan ve Fattuma Tumur çifti de yetkililerin desteğiyle temin ettikleri dikiş makinesiyle aile bütçesine katkı sağlıyor.

Fattuma Tumur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır Türkiye'deki çadır kentte barındıklarını söyledi.

Kampta her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ancak mesleği unutmamak ve boş durmamak amacıyla terzilik yaptıklarını anlatan Tumur, "Türkiye'ye ilk geldiğimizde Siverek ilçesine gittik ancak baktık, geçinemiyoruz, 3 çocuğumuzu alıp, çadır kente yerleştik. İnsanın bir şey yapmadan oturması sıkıcı, bunun için yetkililerin yardımıyla makine alıp, terzilik yapmaya başladık. Bu sayede hem canımız sıkılmıyor hem de para kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.