Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

18:54 11 Eylül 2015
Şanlıurfa'dan kısa kısa

 Siverek Devlet Hastanesi bünyesinde kanser hastalarının tedavisi için Kemoterapi Ünitesi açıldı.

Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bahaddin Durak, yaptığı açıklamada, ilçede Kemoterapi Ünitesinin açılmasıyla birlikte kanser hastalarının çevre illere gitmekten kurtulduğunu söyledi.

Siverek'in ilçe olmasından dolayı Onkoloji merkezinin açılmasının mümkün olmadığını belirten Durak, "Ünitemiz ile birlikte kendisine kanser teşhisi konulan ve kemoterapi tedavisi görmesi için çevre illere gitmek zorunda kalan kanser hastaları kemoterapi ünitemizde tedavi olabilecektir" dedi.

Ünite sayesinde bağırsak, meme, akciğer, mide kanseri gibi kanser hastaların hepsine kemoterapi tedavisi uygulaması yapabileceklerini ifade eden Durak, kemoterapi ilaçlarının son teknoloji ürünü cihazlarla el değmeden hazırlandığını ifade etti.

Ünitede uzman doktor ve kemoterapi tedavisi üzerine özel eğitimler alan hemşire ile birlikte 6 personelin görev yapacağını kaydeden Durak, "Ünitede özel donanımlı 4 yatağın yanı sıra hasta bekleme ve hazırlama odası, ilaç hazırlama odası, hemşire odası da bulunuyor. Talebin fazla olması durumunda yatak sayısının artırılacak. Kemoterapi Ünitesinin Siverek halkı için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

- Başarılı öğrencilere belgeleri verildi

Siverek Belediyesi Sosyal ve Kültür Müdürlüğüne bağlı Bilgi ve Gençlik Evleri'nde yaz tatili boyunca eğitim alan öğrencilere başarı belgesi verildi.

Gümrük Hanı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ödül törenine konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Temmuz ayından bu yana öğrencilere çeşitli kurslar verdiklerini belirtti.

Eğitimin öncelikleri olduğunu ifade eden Postacı, Bilgi ve Gençlik Evleri'nde eğitim çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrencilere belgeleri verildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.