Şanlıurfa

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa:

11:01 24 Eylül 2015
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa:

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Tel Abyad'ın kontrolünü elinden bulunduran PYD'nin, ülkelerine geçmek isteyen Suriyelilere izin vermediğini belirterek, "Bayramlar Müslümanlar için manevi ve özel günler ancak PYD'den böyle bir insani davranışı beklemiyoruz" dedi. 

Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçakale ilçesinde yaşayan Suriyelilerin bayramı ülkelerinde geçirmek istediğini, ancak Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran PYD'nin buna izin vermediğini söyledi.

Bayramların PYD için bir anlam ifade etmediğini bu davranışın onların ideolojik düşüncelerine de uygun olduğunu dile getiren Mustafa, şöyle konuştu:

"PYD Suriyeli Türkmen ve Arapların evlerine ve mallarına el koymuştu. PYD kendi stratejisini devam ettiriyor. Suriye'den gidenlerin evlerine mallarına el koyuyorlar, durum böyleyken tekrar Suriyelileri almazlar. PYD tehcir politikası ve ilçenin demografik yapısını değiştirme politikasını sürdürüyor. Bayramlar Müslümanlar için manevi ve özel günler ancak PYD'den böyle bir insani davranışı beklemiyoruz."

Suriye halkının vatanlarından uzakta geçirdiği 8. bayram olduğunu da anımsatan Mustafa, "İnşallah Suriye'de bir barış sağlanır ve insanlar gelecek bayramı kendi evlerinde kutlarlar. Suriye'de artık bir savaş yorgunluğu var, Esed gitsin derken Suriye halkı gitti ama Esed kaldı bu uluslararası güçlerin istediği doğrultuda oluyor. Suriye bir çıkmazın içerisinde, Rusların da ülkeye girmesiyle daha karmaşık bir hale geldi. İnşallah bizim için güvenli bölge oluşturulması bizim kurtuluşumuz olur" diye konuştu.

Tel Abyad'ın kontrolünü 15 Haziran'dan bu yana elinden bulunduran PYD, ülkelerine geçmek isteyen Suriyelilere o tarihten beri izin vermiyor.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.