Şanlıurfa

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

21:19 02 Ekim 2015
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

"Şunu açıkça söylüyorum muhalefet partilerinin iktidar olma takatleri yok, hepsini alt alta üst üste koysanız şu memleketi idare edecek bir takatlerinin olmadığını özellikle bilmenizi istiyorum"

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Şunu açıkça söylüyorum muhalefet partilerinin iktidar olma takatleri yok, hepsini alt alta üst üste koysanız şu memleketi idare edecek bir takatlerinin olmadığını özellikle bilmenizi istiyorum" dedi. 

Çelik, Şanlıurfa'daki seçim çalışmaları kapsamında Sarayönü Caddesi'ndeki partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında, bugüne kadar birlik, beraberlik içinde gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

Bundan sonra da istikrarın devam etmesi için mücadele edeceklerini ifade eden Çelik, bu anlamda 1 Kasım seçimlerinin önemine vurgu yaptı.

Çelik, muhalefet partilerinin ülkeyi yönetecek güçte olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin geleceği açısından 1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu hiç kimse aklından çıkarmasın. Şimdi bir taraftan Türkiye'de istikrar bozulsun, kargaşa yaşansın, terör olayları gelişsin diye gayret edenler var, diğer tarafta ise Türkiye'nin istikbali için çalışan AK kadrolar var. Yani çok yol ayrımı yok, iki tane yol var ya istikrarsızlık ya da istikrar yolunu tercih etmekle karşı karşıyayız. Dört ay boyunca neler yaşandı hepiniz izlediniz, ibretle takip ettiniz, kim neler yaptı gördünüz. Şunu açıkça söylüyorum muhalefet partilerinin iktidar olma takatleri yok, hepsini alt alta üst üste koysanız şu memleketi idare edecek bir takatlerinin olmadığını özellikle bilmenizi istiyorum."

 İstikrar devam etmediği için 7 Haziran'dan sonra ülke içi ve dışında bazı çevrelerin çok mutlu olduğunu aktaran Çelik, Türkiye'nin bu dönemde çeşitli sıkıntılarla karşılaştığını anımsattı.

Çelik, hiç kimsenin ülkedeki huzur ve kardeşliği bozmaya hakkının olmadığını dile getirerek, demokratik ülkelerde sorunların konuşularak çözüme kavuşabileceğini belirtti.

Önceki dönemlerde kendilerinin yaşadıkları haksızlığa rağmen asla şiddete başvurmadıklarını hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Bu memlekette Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın birlikte kardeş olmasını istemeyenler, birlik, beraberlik içerisinde geleceğe yürümemizi istemeyenler, bu milletin huzurundan rahatsız olanlar Şanlıurfa'nın huzurunu bozamayacaksınız Allah'ın izniyle. Fikri olan gelsin söylesin, Türkiye demokratik bir ülkedir. Demokratik ülkelerde mücadeleler parlamentolarda verilir. Gidersiniz, konuşursunuz, yasa teklifi verirsiniz, meydanlarda konuşursunuz, halkı ikna edersiniz. Bakın biz böyle yaptık, ben Refah Partisi il başkanlığı yaptım, Fazilet Partisi'nde milletvekilliği yaptım. O dönemde bütün değer yargılarımıza hakaret ediyorlardı ama biz kimsenin arabasının camını kırmadık, kimseye hakaret etmedik.

Şimdi biz diyoruz ki buyurun demokrasi hayranları, heybenizde bir şey varsa, huzur için söyleyecek bir şey varsa gelin konuşalım.  Yok, o yok ama 'büyükşehir başkanına ben pusu kurarım sağdan soldan kurşun sıkarım' bu yol çıkış yolu değil. Cennet yurdumuzun bu güzel şehrinde huzuru kimse bozamaz, çünkü biz etle, tırnak gibiyiz, biz kardeşiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.