Şanlıurfa

Siverek'ten kısa kısa

09:51 25 Ekim 2015
Siverek'ten kısa kısa

SİV-SAD'tan Milletvekili Gülpınar'a plaket

 Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİV-SAD) üyeleri, ilçeye hizmetleri dolayısıyla AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'a teşekkür plaketi verdi.

Milletvekili Gülpınar, Cumhuriyet Caddesindeki dernek binasını ziyaret ederek, dernek başkanı Ferit Akçalı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Akçalı, burada yaptığı açıklamada, derneğin amacının ilçenin tanıtımına katkı sunmak olduğunu ifade ederek, bu kapsamda tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraflamaya çalıştıklarını belirtti.

Ulusal ve uluslararası fotoğrafçılarla diyaloğa geçerek ilçeye davet ettiklerini anlatan Akçalı, ilçeye ve derneğe katkılarından dolayı Gülpınar'a plaket verdi.

Plaketten dolayı teşekkür eden Gülpınar, dernek salonunda sergilenen fotoğrafları da inceledi.

- Kerpiç evlere naylonlu koruma 

Siverek ilçesinde yağışların başlamasıyla vatandaşlar kerpiç evlerini naylon brandalarla korumaya çalışıyor.

Son günlerde bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle özellikle kepriç evlerde zaman zaman su sızıntıları oluyor. İlçede sayıları azalan toprak evlerde ikamet etmeyi tercih eden bazı vatandaşlar ise naylon brandalarla çatılarını kapatarak önlem almaya başladı.

Camikebir Mahallesinde 30 yıldır kepriç evde oturan Nusret Çelik, ilçede çok katlı binalarda yaşamanın yerine toprak evde oturmanın daha sağlıklı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bölgenin geleneksel mimarisinin kara taş ve toprak yapılı evlerin oluşturduğunu anımsatan Çelik, "Mahallede kalan birkaç ev direnerek ayakta kalmaya çalışıyor. Her yıl damlarımızı toprakla sıvıyoruz yağışların bizi etkilememesi için son yıllarda çatılarımızı naylonla kapatıyoruz. Rüzgarda uçmasın diye naylonların üstüne de taş veya eski araç lastiği bırakıyoruz. Geleneksel Siverek evlerinin daha sağlıklı olduğuna inanıyoruz, kışın sıcak yazın serin oluyor. Tek sorun çatının damlaması onu da naylon kaplayarak önlüyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.