Şanlıurfa

Terör konulu filmde İstiklal Marşı 4 dile çevrildi

17:08 27 Ekim 2015
Terör konulu filmde İstiklal Marşı 4 dile çevrildi

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik tarafından hazırlatılan terör konulu kısa filmde, İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtası Kürtçe, Zazaca, Arapça ve Türkçe olarak okundu.

AK Parti Şanlıurfa Seçim Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgenin en önemli sorunu olan terör konulu reklam filminin ikincisi hazırlandı.

Terörün "kurşun" ile somutlaştırılarak sunulduğu 1 dakika 23 saniyelik filmde, terörün yaşamın her anında bir tehdit unsuru olarak insanların arasında dolaştığı tasvir edildi. İnsanların bu büyük sorun karşısında dik durarak teröre boyun eğmeyeceği, el ele verilip kenetlenerek sorunun bertaraf edileceği, huzur ve barış dolu günlerin geleceği vurgusu yapıldı.

Filmde, ayrıca İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtası Arapça, Kürtçe, Zazaca ve Türkçe olarak okundu. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Faruk Çelik, çekimleri Şanlıurfa'da gerçekleştirilen, senaryosu, castı ve mekanlarıyla sinema tadındaki reklam filminin birlik, beraberlik ve kardeşliğe dikkat çektiğini belirtti. Filmde Türkiye'nin en büyük sorunlarından terörü gündeme taşıdıklarını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Film çok kısa sürede Şanlıurfa'da çekildi. Hazırladığımız bu reklam filmleriyle 40 yıldır ülkemizin başına bela olan, son dönemlerde yine olanca şiddetiyle kendini gösteren terörün asıl yüzünü, kimlere hizmet ettiğini, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi yine kendimizin sağlayabileceğini vurgulamaya çalıştık. Kendi seçim bölgemiz Şanlıurfa'dan başlamak üzere, ülkemiz genelinde, özellikle gençlerimizin terörün gerçek yüzünü görmelerinin ne denli önemli olduğuna vurgu yaptık. Gayretlerimizin meyve vereceğini umuyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin öneminin, kurgulanan ve ortaya konulan oyunun ve her birimizin bu oyunun birer figürü yapılmak istendiğinin farkına varmalıyız. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Zaza'sı ile bu topraklar üzerinde bir bütün olarak, kardeşçe yaşadığımız sürece ancak birbirimize kenetlenerek varlığımızı devam ettirebiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.