Şanlıurfa

Viranşehir'deki kampta günde 500 sığınmacıya sağlık hizmeti

17:01 04 Kasım 2015
Viranşehir'deki kampta günde 500 sığınmacıya sağlık hizmeti

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca açılan kampta günde 500 Suriyeli sığınmacıya sağlık hizmeti veriliyor.

Yaklaşık 20 bin Suriyelinin kaldığı Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisi'nde 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti sunuluyor.

Kamp Müdürü Zeki Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kent kurulduğu günden bu yana Suriyeli sığınmacılara yerleşkedeki hastanede sağlık hizmeti verildiğini kaydederek, "2011 yılında kurulan bu tesiste birçok branştan doktor arkadaşımız görev yapıyor. Misafirlerimize en iyi şekilde hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Amacımız onların acılarını paylaşmak. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz. Hastanemizde günde ortalama 500 kişi sağlık hizmetinden yararlanıyor. Bugüne kadar 70 bin kişi hastanemize başvuruda bulundu ve hizmetimizden istifade etti" diye konuştu.

Genel Cerrahi Uzmanı Gökhan Sarıtaş da hastanede yaklaşık 2 yıldır görev yaptığını belirterek, devletin bütün imkanlarını kullanarak misafirlere hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.