Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

16:36 17 Kasım 2015
Şanlıurfa'dan kısa kısa

 Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, ilçede okullarında başarı gösteren öğretmenleri "Başarı Belgesi" ile ödüllendirdi.

Kaymakam Citer, Hürriyet Ortaokulu Matematik Öğretmeni Besey Esen, Yağdarlı İlkokulu Öğretmeni Sıdıka Bayram, Sakarya İlkokulu Sınıf Öğretmeni Merve Keskin ve Uluğbey Ortaokulu Öğretmeni Hakan Ketrez'i makamında kabul ederek, bir süre görüştü.

Citer, burada, öğretmenleri kutlayarak, belgelerini verdi.

Citer, ödüllendirdikleri eğitimcilerin çevresine örnek gösterildiğini belirterek, "Bu öğretmenlerimizi takdir ediyor ve başarılarını taltif etmek istiyoruz. Bu başarılar, kaymakamlık olarak bizleri çok mutlu ediyor. Eğitim konusunda yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini öğretmenlerimiz sayesinde görme imkanı buluyoruz. Bunun için bütün öğretmenlerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Öğretmenlerden Esen de desteklerinden dolayı Citer'e teşekkür ederek, "Okulumuzdan TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarında Türkiye 7'ncisi çıkardığımızda Sayın Kaymakamımızla hem sevincimizi paylaştık hem de başarılı öğrencimize sınav öncesi maddi ve manevi destek verdik. Çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz" dedi.

- Siverek'te 18 yaş altındakilere tüpler halindeki çakmak gazlarının satışı yasaklandı

Siverek Kaymakamlığınca tüpler halindeki çakmak gazlarının 18 yaş altındakilere satışının yasaklandığı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, ilgili kurum ve kuruluşlara konuya ilişkin üst "yazı" gönderildiği belirtildi.

Gençlerin uyuşturucu maddelerden korunması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, bu açıdan vatandaşlardan gelen şikayetlerin değerlendirildiği vurgulanarak, "İlçemizde 18 yaşından küçük çocukların ve gençlerin koklamak yoluyla çakmak gazı kullandıkları tespit edilmiş, bu durum çocukların ve gençlerin fiziksel ve psikolojik gelişimleriyle birlikte asayiş ve kamu düzenini olumsuz etkiliğinden çakmak gazının 18 yaşından küçüklere satılmaması, bu konuda ilgili satış yerlerinin uyarılarak gerekli denetimlerin yapılması talimatı verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.