Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

14:42 19 Kasım 2015
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde girişimcilik eğitimi verilecek.

Siverek Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) düzenlenen seminere 30 kişi katılacak.

Kurs sonunda başarılı kursiyerlere sertifika verilecek.

Siverek Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Siverek'te girişimci sayısını arttırmak istediklerini söyledi.

Daha önce de iki ayrı girişimcilik kursu açtıklarını kaydeden Sevdalı, "Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızın da desteğiyle yeni bir girişimcilik kursu açtık. Kursun sonunda girişimcilik sertifikası alanlar, projelerini hazırlayıp kredi desteğinden faydalanabilir" dedi.

- Citer, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu

Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Citer, beraberinde Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bahri Palmanak ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Murat Özalkak ile zeytinyağı bayiliği alan bir firmaya gitti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Citer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Viranşehir'de sanayinin her geçen yıl geliştiğini ve istihdamın da arttığını belirterek, "Fabrika deyince akla iş gelir, aş gelir. İlçemizde fabrikalar çoğaldıkça istihdam artacak. Viranşehir, göç veren değil, göç alan ilçe durumuna gelecek. Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi, gelecek vaadediyor. Bölgemizdeki elektrik ve güvenlik sorunları aşılabilirse bölgeye çok büyük yatırımlar gelecek. İşsizliğin önüne geçmek ve ilçenin refah seviyesini yükseltmek, iş sahalarını arttırmakla mümkün. Bunun için iş adamlarını bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Özalkak da Organize Sanayi Bölgesi'nde faal 17 fabrika bulunduğunu kaydetti.

- Büyükşehir Belediyesinden Viranşehir'de vatandaşlara çorba ikramı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Viranşehir ilçesinde her gün 3 bin kişiye çorba dağıtılıyor.

Viranşehir Kışla Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait çorba evinde, 08.00 ile 16.00 saatlerinde hizmet sunuluyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığında Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, çorba evinden her gün binlerce ihtiyaç sahibinin istifade ettiğini söyledi.

Hizmetin vatandaşları çok memnun ettiğini belirten Müjdeci, Viranşehir Devlet Hastanesinde de "çorba büfesi" açtıklarını kaydetti. Müjdeci, buradan da sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara çorba dağıttıklarını belirterek, "Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.