Şanlıurfa

Harran'da 72 çocuk okullarına kavuştu

17:05 20 Kasım 2015
Harran'da 72 çocuk okullarına kavuştu

Öğretmenlerin başlattığı "Pamuk Eller Okula Projesi" kapsamında çeşitli nedenlerle okuldan ayrılan 72 çocuk eğitime kazandırıldı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde öğretmenler tarafından yürütülen "Pamuk Eller Okula Projesi" kapsamında, çeşitli nedenlerle eğitimlerini yarıda bırakan 72 çocuk eğitim hayatına döndü.

 Yakacık İlk ve Ortaokulunda görevli öğretmenler, okul saatleri dışında evleri dolaşarak, aileleri tarla yerine okul göndermeleri konusunda ikna etmeye çalıştı. Öğretmenler, çeşitli nedenlerden okulu bırakmak zorunda kalan 72 çocuğun tekrar eğitimlerine devam etmelerini sağladı.

Kaymakam Temel Ayca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede eğitimin yaygınlaşması için tüm kurumların seferber olduğunu belirtti.

Eğitimdeki başarıyı artırmak için herkesin bir şeyler yapması gerektiğini dile getiren Ayca, "Yakacık okulu öğretmenlerinin yapmış olduğu projeyi çok anlamlı buluyorum. Böylece devamsızlığın en aza indirilmesinde katkısı olacaktır. Öğretmenlerimizi bu çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi. 

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Asutay, kendisinin de katıldığı çalışmalarda kapı kapı dolaşarak, çocukların okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalıştıklarını anlattı.

Çocukların tekrar okula dönmelerinin kendilerini sevindirdiğini belirten Asutay, "Okula devam etmeyen öğrencilerimizi tekrar kazanmak için böyle bir projeye başvurduk. Önce okula gitmeyen öğrencilerimizi tespit ettik. Veli ziyaretleri ile bu işe başladık. Yaşadıkları hayatın içinden resimlerle afişler ve broşürler bastırdık ve bunlarla birlikte velilere ulaştık. Çok güzel tepkilerle karşılaştık. Ziyaretlerimiz bir tek öğrenci kalmayıncaya kadar devam edecek"  diye konuştu.

Yakacık İlk ve Ortaokul Müdürü Metin Değirmenci de çocukların geleceğinin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, bu tür çalışmalara önem verdiklerini söyledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.