Şanlıurfa

"GAP'ın başkentinde Tarım Bakanı sevinci"

16:34 24 Kasım 2015
"GAP'ın başkentinde Tarım Bakanı sevinci"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çelik'in 64. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak açıklanması GAP'ın başkenti Şanlıurfa'da sevinçle karşılandı

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilmesi, Şanlıurfa'da başta çiftçi ve besiciler olmak üzere vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Atatürk Barajı sayesinde tarım ve hayvancılıkta büyük bir çıkış yakalayan ve bu yönüyle "GAP'ın başkenti" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da vatandaşlar, Faruk Çelik'in 64. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasının mutluluğunu yaşadı. 

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, haberi duyduğunda büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Özellikle tarımla ilgili sıkıntıların giderilmesi noktasında umutlu olduklarını aktaran Öztürkmen, "Beklemiyorduk ama duyunca çok sevindik. Bölgemizin gerçekten buna ihtiyacı vardı. Problemlerin çözülmesi konusunda bakanımıza daha kolay ulaşabilir olmamız çiftçilerimiz açısından oldukça önemli bir gelişme. Biz de kendisine bu anlamda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in 64. Hükümet kabinesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak yer almasının tüm kentte olduğu gibi çiftçi camiasında da heyecanla ve sevinçle karşılandığını söyledi.

Çelik'in daha önce yaptığı başarılı işleri bu kez de tarımda yapacağına dair inançlarının tam olduğunu vurgulayan Eyyüpoğlu, "Şanlıurfa GAP’ın ve tarımın başkenti, bir tahıl ambarı görevi gören bir ildir. Bu yüzden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı'nın Şanlıurfa’dan olması çok önemliydi. Sayın Bakan Faruk Çelik, geçmişte de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak önemli ve başarılı işlere imza atmıştır. Aynı başarıyı Tarım Bakanı olarak göstereceğine dair güvenimiz tamdır. Şanlıurfa çiftçisi olarak her projede sonuna kadar kendisinin destekçisiyiz ve yanındayız" ifadelerini kullandı.

- Çiftçiler de mutlu 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını televizyondan takip eden çiftçi ve besiciler de Faruk Çelik'in bugüne kadar kentte önemli hizmetler sunduğunu dile getirerek, bundan sonrada olumlu gelişmeler beklediklerini aktardı.

Şanlıurfalı çiftçilerden Ahmet Kılıç, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların büyük sıkıntıları olduğunu, Çelik'in bunları çözeceğine inandıklarını söyledi.

Çiftçi Mahmut Nesip İlhan da Faruk Çelik'in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasıyla kentin tarım ve hayvancılık anlamında gelişme göstereceğine inandıklarını aktardı.

Çelik'in bölgede sevildiğini vurgulayan İlhan, "Atatürk Barajı'nın burada olması bölgeye daha da zenginlik katmıştır. Bu kadar potansiyelli, bu kadar yüksek verimli, bu kadar bereketli bir kentin milletvekilinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olması apayrı bir farkındalık yaratmaktadır. Biz gururla, alkışla tebrik ediyoruz. Çok isabetli bir bakanlık kararı olarak görüyoruz. Vatana ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Mehmet Başak da Bakan Çelik'in kendileri için büyük şans olduğunu söyledi. Kentin ekonomik gelirinin tarım ve hayvancılığa dayandığını hatırlatan Başak, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bizim için bir şans. Çünkü burası tarım memleketi. Faruk Çelik daha önce buradan bakanlık yapmıştı. Kendisinden çok memnunduk. Çalışkan bir insan, temiz bir insan. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz. Allah mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.