Şanlıurfa

Suriyeli dört aile inşaatta barınmaya çalışıyor

15:39 26 Kasım 2015
Suriyeli dört aile inşaatta barınmaya çalışıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Akçakale'de bir inşaata yerleşen, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 26 Suriyeli, geçim sıkıntısının yanında soğuk havayla da mücadele ediyor

Suriye'den kaçarak Akçakale ilçesindeki bir inşaata yerleşen, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu dört aile, zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışıyor. 

Çatışmaların devam ettiği Suriye'den 7 ay önce Türkiye'ye sığınan 26 kişiden oluşan Suriyeli 4 aile, Akçakale ilçesinde derme çatma çadırlarda yaşarken, kışın gelmesiyle inşaat halindeki bir eve yerleşti. 

Kapısı, penceresi, elektriği ve suyu olmayan evde soğuk havanın yanında yoklukla da mücadele eden Suriyeliler, hayırsever vatandaşlardan ve yetkililerden yardım bekliyor.

Kapıların bulunduğu yerleri battaniyelerle kapatarak soğuğu bir nebze de olsa engellemeye çalışan Suriyeliler, en çok çocukların hastalanmasından endişe ediyor.

Suriyeli Ahmet Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ve 8 çocuğuyla mecburen inşaat halindeki evde yaşamaya çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Çocuklarımın hepsi küçük ve havalar soğumaya başladı. Burası çocuklar için uygun değil. Evin kapısı, penceresi ve elektriği yok ama ne yapalım başka gidecek bir yerimiz yok. Akçakale Kaymakamlığı bize gıda ve giyim yardımında bulundu ama bu yeterli değil. Isınmak için ne sobamız, ne de odunumuz var. Ben hayırsever insanlardan bu soğuk kış günlerinde bize yardımcı olmalarını istiyorum."

Necha Abdullah da eşinin işinin bulunmadığını, çok zor durumda olduklarını belirterek, havaların soğumasının yaşamlarını zorlaştırdığını söyledi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.