Şanlıurfa

Şanlıurfalılar ahşap beşikten vazgeçmiyor

12:49 29 Kasım 2015
Şanlıurfalılar ahşap beşikten vazgeçmiyor

HALİL FİDAN - El yapımı ahşap beşikler, kullanım kolaylığı ve uygun fiyatı nedeniyle Şanlıurfalı aileler tarafından tercih ediliyor. 

Her yıl yaklaşık 60 bin bebeğin dünyaya geldiği kentin tarihi Kapalı Çarşı'sında imal edilen beşikler, kalitesine göre 30 ila 200 lira arasında değişen fiyatlarda satılıyor.  

Kapalı Çarşı'daki Naccar Pazarı marangozlarından Kadir Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde ortalama 10 beşik yaptığını ve satışların çok iyi olduğunu söyledi.

Ürettikleri beşikleri hem kentte sattıklarını hem de il dışına gönderdiklerini aktaran Öncel, şöyle konuştu:

"Ürünlerimizi Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep illerine de satıyoruz, tabii kendi ilçelerimize de gönderiyoruz. Sipariş üzerine de beşik hazırlıyoruz hatta bazı müşterilerimiz, internetten Uzakdoğu modellerine bakıyorlar, bize gösteriyorlar biz de aynısı yapmaya çalışıyoruz. En pahalı beşikler ceviz ağacından yapılanlardır" dedi. 

- "58 yıldır beşik yapıyor"

Çarşıda 58 yıldır beşik üreten 74 yaşındaki Mustafa Habergetiren de işlerinin her dönem yoğun olduğunu söyledi.  

El yapımı yuvarlak hatlı, köşesiz beşiklerin bebekler için daha sağlıklı olduğunu ifade eden Habergetiren, "Eskiden sadece yuvarlak beşikler vardı hatta doktorlar 'Çocuklar yuvarlak beşikte daha rahat ederler' derdi. Bunlar kaburgalara iyi geliyor fakat şu anda beşiğin çeşidi çoğaldı. Günümüzde daha çok dört köşe beşikler kullanılıyor" diye konuştu.

- "Bazı aileler her yıl beşik alıyor"

Mustafa Yılmaz ise kentteki bebek sayısının çok olmasının işlerine olumlu yansıdığını ifade ederek, "Bazı ailelerin her yıl çocukları doğuyor. Böyle olunca vatandaşlarımız pahalı beşikleri değil de bizimkileri tercih ediyor. Kimi müşterimiz her yıl aralıksız gelip beşik alıyor. Günümüzde birçok meslek teknolojiye yenik düşerken bizim meslek geçerliliğini koruyor" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.