Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:01 30 Kasım 2015
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Siverek Temsilciliğince ilmihal yarışması yapılacak.

EĞİTİM-BİR-SEN Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki gençlerin hayatlarına doğru yön vermeleri amacıyla ortaokul ve lise düzeyinde ilmihal yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

Yarışmaya gireceklere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilmihal kitabı verileceğini belirten Aslanparçası, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak ve onları hoş olmayan davranışlardan korumak istediklerini kaydetti.

Yarışmaya katılacakların 31 Aralık'a kadar sendikaya başvurmaları gerektiğini bildiren Aslanparçası, "Ahlaki yozlaşmanın, madde bağımlılığının ve suç oranlarının arttığı bir dönemde değerler eğitimine katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Çalışmalarımız sonunda ahlaklı, vatanını ve milletini seven, ailesini önemseyen, topluma faydalı bireylerin yetişmesini amaçlıyoruz. Sınavımız 6 Mart 2016'da belirlenen okullarda yapılacak. Nisan ayı içinde de ödül töreni düzenlenecek" diye konuştu.

- Viranşehir Kaymakamı Citer, incelemelerde bulundu

Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Citer, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Murat Özalkak'ın da hazır bulunduğu incelemeleri sırasında, zeytinyağı ve boru imalathanelerini gezdi, işletme sahiplerinden bilgi aldı.

Kaymakam Citer, Organize Sanayi Bölgesi'nin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, bundan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Daima esnafın ve sanayicinin yanında olduklarını belirten Citer, "İlçemizin kalkınması, istihdamın artması, işsizliğin önüne geçilebilmesi ancak sanayi alanında yapılacak yatırımlarla mümkün. Organize Sanayi Bölgesi'nde hedeflenen sonuca ulaşılabilmesi için elimizden gelen desteği sunacağız" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.