Şanlıurfa

Viranşehir'den kısa kısa

19:36 14 Aralık 2015
Viranşehir'den kısa kısa

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 3 öğrenci, mektupla okullarına çöp konteyneri talep etti.

Sakalar Mahallesi Ortaokulu öğrencilerinden Ömer, Ceylan ve İpek Tanrıverdi, "sayın yetkili" diye başladıkları mektuplarında, okul ve mahallelerinde çöp konteyneri bulunmadığını belirtti. Öğrenciler, bu konuda kendilerine yardım edilmesini istedi.

Öğrencilerden Ömer Tanrıverdi, mektubunda, çöp konteyneri olmadığı için çöplerin yerlere atıldığını belirterek, sağlıklı bir yaşam için bu atıkların kaldırılması gerektiğini kaydetti.

- Kampanyayla toplanan kitaplarla kütüphane kurulacak

Viranşehir ilçesinde bir öğretmen tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan kitaplarla kütüphane kurulacak.

Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulunda Türkçe öğretmenliği yapan Berat Sevinç, mezun olduğu Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin desteğiyle kitap toplama kampanyası başlattı.

Bu çerçevede üniversitede toplanan bin 150 kitap, Viranşehir'e gönderildi.

Gazetecilere açıklamada yapan Okul Müdürü Fethi Yıldırım, öğrencileri kitap okumaya teşvik ettiklerini ancak onlara kitap veremedikleri için üzüntü duyduklarını söyledi.

Kampanya vesilesiyle öğrencilerin artık kitaba ulaşmakta zorluk çekmeyeceğini kaydeden Yıldırım, başta Berat Sevinç olmak üzere kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sevinç de görev yaptığı okulda bir kütüphane bulunmadığı için böyle bir girişimde bulunduğunu kaydetti.

Sevinç, Erciyes Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti. Ayrıca Muğla ve Çanakkale'den de bin kitap geleceğini bildiren Sevinç, bu yardımın da yakın bir zamanda ellerine ulaşacağını belirtti.

Sevinç, Erciyes Üniversitesinde de Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu yararına kermes düzenlendiğine işaret ederek, buradan elde edilecek gelirle kütüphane kuracaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.