Şanlıurfa

Suriyeli aile tek odalı kalorifer dairesinde yaşıyor

15:34 15 Aralık 2015
Suriyeli aile tek odalı kalorifer dairesinde yaşıyor

Aile reisi Ramiz Feyal: "Suriye'de daha perişan durumdaydık. Allah'a şükürler olsun burada daha iyiyiz"

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde tek odalı kalorifer dairesinde kalan Suriyeli Feyal ailesi, zor şartlarda yaşamaya çalışıyor.

Yaklaşık 4 yıl önce kente yerleşen Suriyelilerin önemli bir bölümü, kendi imkanlarıyla, ya da hayırseverlerin destekleriyle kiraladıkları evlerde kalıyor, sığınmacıların bir kısmıysa kamplarda yaşıyor.

Geçen sene Viranşehir ilçesine gelen 4 kişilik Feyal ailesi, Bahçelievler Mahallesi'nde bir apartmanın tek odalı kalorifer dairesine yerleşti.

Güç şartlarda yaşamaya çalışan aile, bina sakinlerinin de yardımıyla hayatlarını sürdürüyor.

Ramiz Feyal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce Suriye'nin Rakka bölgesinde iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Yakınlarının da yardımıyla Viranşehir'e yerleştiklerini belirten Feyal, zor şartlara rağmen güvenli bir yerde yaşadıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Apartmanda kat görevlisi olarak çalıştığını belirten Feyal, "İki çocuğumuz var. Eşim çamaşırlarımızı elde yıkıyor. Sıcak su bulmak bizim için sıkıntı ancak Suriye'de daha perişan durumdaydık. Allah'a şükürler olsun burada daha iyiyiz" dedi.

Ramiz Feyal'in eşi Rahime El Muhammed (30) de ülkelerinde savaştan kaçtıktan sonra bir süre sokakta kaldıklarını belirterek, kalorifer dairesi de olsa sığınacak bir yer buldukları için sevinçli olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.