Şanlıurfa

Sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki

16:19 25 Aralık 2015
Sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki

Terör saldırıları, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da kınandı

Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'daki bazı sivil toplum kuruluşları, bölücü terör örgütü PKK'nın saldırılarını protesto etti. 

Şanlıurfa'da cuma namazının ardından Memur-Sen öncülüğündeki grup, Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bir araya geldi. Tekbir getiren grup, terör örgütünü lanetledi. 

Katılımcılar adına konuşan Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş, terörün din, dil, ırk ve rengi olmadığını söyledi.

Bölgede son dönemlerde cami ve medreselere saldırılar yapıldığına dikkati çeken Akbaş, "Terör, söyleyecek sözleri olmayanların başvurduğu metottur. Son zamanlarda daha da şiddetlenen bu tür saldırıların hedefi ülkemizdir, 80 milyonun kardeşliğidir. Hain terör örgütü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i doğrudan hedef almakta ve inancımıza düşmanlığını kusmaktadır" diye konuştu.

Akbaş, hain terör saldırılarını boşa çıkarmak ve dimdik ayakta olduklarını göstermek için seslerini yükselteceklerini vurguladı. 

- Adıyaman

Cuma namazının ardından Demokrasi Parkı'nda toplanan bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri, terör örgütünü kınadı.

Abdurrahman Gürbüzcan, grup adına yaptığı açıklamada, terör örgütünün, Türkiye'nin huzur ve istikrar ortamını hedef aldığını belirtti. 

Terör örgütünün son zamanlarda dini değerlere saldırdığını, camileri yıkıp eğitim yuvalarını ateşe verdiğini dile getiren Gürbüzcan, vatandaşların can güvenliğini sağlamanın devletin ve güvenlik güçlerinin temel görevi olduğunu ifade etti. 

- Gaziantep

Memur-Sen İl Başkan Vekili Mehmet Ali Arayıcı, cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde  yaptığı açıklamada, terör karşısında ortak tavır gösterilmesi gerektiğini anlattı. 

Devletin, halkın can güvenliğini koruyacağını aktaran Arayıcı, şunları dile getirdi: 

"Bize düşense terör ve bölücülük karşısında sesimizi yükseltmek ve teröre prim vermeyeceğimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozamayacağını haykırmaktır. Hain terör örgütü ve onu maşa olarak kullanan uluslararası şebekeler çok iyi bilsin ki bizler bu topraklarda var oldukça onlar kirli emellerine asla ulaşamayacaklar.

Biz hep birlikte büyük ve parlak geleceğe doğru ilerleyeceğiz. İnananlar kazanacak, kardeşlik kazanacak."  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.