Şanlıurfa

"Kudüs Şairi" İnan mezarı başında anıldı

15:36 06 Ocak 2016
"Kudüs Şairi" İnan mezarı başında anıldı

Memur-Sen'in kurucu genel başkanı İnan için ölümünün 16. yılı dolayısıyla Şanlıurfa Harran Kapı Mezarlığı'nda anma programı düzenlendi

"Kudüs Şairi" olarak bilinen Memur-Sen'in kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan, ölümün 16'ncı yılında Şanlıurfa'daki mezarı başında anıldı.

Harran Kapı Mezarlığı'ndaki anma programında İnan'ın kişiliği, edebi yönüyle ilgili konuşmalar yapıldı, ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. 

Anma programına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İnan'ın, sadece Şanlıurfa için değil Türkiye için önemli bir değer olduğunu belirtti.

İnan'ın ailesine başsağlığı dileyen Çiftçi, "Mehmet Akif İnan; değerleri, düşünce yapısı, Şanlıurfa'ya bıraktığı eserleri ve en önemlisi de ahlaklı bir yaşamın nasıl olduğunu hepimize öğretmesiyle örnek bir insandı. Bizim için dost, arkadaş, gönüldaş ve düşünce adamıydı. Büyük zatlar ve bilim adamları dünyadan göç ettiklerinde geriye anlamlı eserler bırakır" dedi.

Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan ise ağabeyini unutmayan sevenlerine teşekkür etti.

Anma programına, İl Müftüsü İhsan Açık, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İnan'ın ailesi, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Öte yandan anma etkinlikleri kapsamında bu akşam İnan'ın hayatının anlatılacağı panel düzenlenecek.

"Mescid-i Aksa" şiiri dolayısıyla "Kudüs şairi" olarak da bilinen İnan, 2000'de memleketi Şanlıurfa'da vefat etmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.