Şanlıurfa

Şanlıurfa'da mahkumlara seminer verildi

13:31 19 Ocak 2016
Şanlıurfa'da mahkumlara seminer verildi

Şanlıurfa'da, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamındaki mahkumlara seminer verildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonunda, Şanlıurfa Valiliği ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından "Mutlu gençler, umutlu yarınlar" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, eğitimci Sait Çamlıca, mahkumlarla bir araya geldi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, yaptığı konuşmada, denetimli serbestlik uygulamasıyla hükümlülerin cezaevinden tahliyesinden sonra hayatlarını düzenlemeye, tekrar suç işlemelerini engelleme ve onları rehabilite etmelerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerle toplumdaki maksimum kitleyi etkilemeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda faaliyet alanlarını genişletmeye çalıştıklarını belirten Kuş, "Özellikle gençler üzerinde faaliyetler icra ederek toplumda maksimum faydayı hedeflemekteyiz. Biz bir insanın kurtulmasının geleceğimizin kurtulması olduğuna inanan insanlarız. Bir gence yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğuna inanan insanlarız. Bu anlamda bu tür seminerlerin özellikle gençlerle ilgili olanları çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Eğitimci Çamlıca ise seminerde genellikle ailelerin çocuklardan şikayetçi olduğunu ancak bazı ebeveynlerin çocuklardan daha problemli olduğunu belirtti.

Hükümlülerin de anne ve baba olmasından dolayı onlara yönelik eğitimler vermeye başladığını anlatan Çamlıca, "Özellikle mahkumlara seminer verdiğim zamanlarda onlardan da çok şey öğrendim. 14-15 yaşında suç işleyen çocukları suçlarken o çocukları yetiştiren anneyi, babayı, öğretmenler, kendimizi, her kesi sorgulamak zorundayız. Daha bıyıkları terlemeden suç işliyorlarsa bu bizim suçumuz. Çünkü biz çocukları yetiştirirken ders çalış, bilgisayarı bırak, üniversiteyi kazan demeyi seviyoruz ama bir çocuğu sabırlı olmayı, merhametli olmayı öğretmek üniversiteyi kazandırmaktan daha iyidir. Bir çocuğa helal para kazanmayı öğretmek onu doktor, öğretmen olmayı öğretmekten daha önemlidir" şeklinde konuştu.

Seminere Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Demirkol, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve mahkumlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.