Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

14:06 12 Şubat 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehir Kaymakamlığı ve KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik kursu başlattı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, 15-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek kursa ilk etapta 30 kişi alınacak.

Kaymakam Huzeyfe Citer, kursu kalifiye elemanların yetiştirilmesi amacıyla başlattıklarını söyledi.

Kursa girenlerin kendi işlerini kurması için destek sunulacağını belirten Citer, "Viranşehir Kaymakamlığı olarak KOSGEB işbirliğiyle başlatacağımız girişimcilik kursumuz genç girişimci kardeşlerimiz için çok büyük fırsattır. Temennimiz işsiz olan genç kardeşlerimize iş imkanları elde ettirmek ve Viranşehir’e katkıda bulunmalarını sağlamaktır. İnşallah bu kursa katılan herkes kendi işini kurup iş için dışarıya bağımlı kalmaktan kurtulur" ifadelerini kullandı.

- Harran'da haşerelerle mücadele

Harran Belediyesi haşerelerle mücadele çalışmaları kapsamında ilaçlama yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ekipler, halk sağlığını tehdit eden zararlılara karşı, yol, kanalizasyon, içme suyu gibi alt yapı hizmetlerin yanı sıra sağlıklı bir yaşam sürmesi için sivrisinek, karasinek ve tatarcığa karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran'ın daha yaşanabilir duruma gelmesi için tüm imkanlarıyla çalıştıklarını belirtti. İlçede yaşam kalitesinin yükseltilmesi konusunda çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Özyavuz, "Harranlı için çalışıyoruz. Yol, parke, içme suyu, kanalizasyon, ilçemizin yeşillendirilmesi, turizme yönelik restorasyonlar gibi çalışmaları belediye olarak sürdürüyoruz. Ancak, Harranlı kardeşlerimin sağlığı her şeyden önce gelir. Halkımızı zararlılardan korumak için başlattığımız çalışmalar periyodik olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.