Şanlıurfa

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

17:54 12 Şubat 2016
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, beraberinde partililerle Şanlıurfa Adliye Sarayı'na gelerek, savcılığa suç duyurusu dilekçesi verdi.
Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Beyazgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oy alarak Türkiye Cumhuriyetinin doğrudan halkoyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlattı.
Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurulu ve grup toplantısında ülke siyasetinin geleceği açısından talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirten Beyazgül, hiç kimsenin seçilmiş bir kişiye hakaret etme hürriyetine sahip olmadığını ifade etti.
Düşünce ve ifade özgürlüğünün de sınırının olduğunu dile getiren Beyazgül, şöyle konuştu:
"Yel kayadan bir şey götüremez ama bütün bunların da karşılıksız kalmaması adına arkadaşlarımız ve ben suç duyurusunda bulunduk. Gerek Türkiye'mizin geleneğimizde gerek önceden kurulmuş kadim devlet geleneğimizde Cumhurbaşkanı'na hakaret literatürümüzde olmamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde de hiçbir ana muhalefet partisi lideri halkın seçtiği Cumhurbaşkanı'na hakaret edici bir konuşma yapmamıştır. Bununla ne elde edilmek istendiği ve nasıl bir siyasi sonuca ulaşmak istediğini anlamak çok güç. Ülkemizin daha fazla birliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacı olduğu bu günlerde yapılan bu konuşmalar Cumhurbaşkanı'mızın yanında elbette halkımızı ve bizleri rahatsız etmiştir."
Bu arada, Siverek'te de aralarında AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyelerininde bulunduğu 60 kişilik grup, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusundan bulundu.
AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun çeşitli tarihlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini belirterek, bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.