Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:23 07 Mart 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Siverek Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik adalet kavramı ve madde bağımlılığı konulu seminer düzenlendi.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen seminerde belediye bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evlerinde eğitim alan öğrencilere öğretmen Mehmet Açıkalın madde bağımlılığı ve adalet kavramı hakkında bilgiler verdi.

Seminerin ardından öğrenciler şiir okudu, tiyatro ve skeç oyunları sahneledi.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, seminerin ardından yaptığı açıklamada, öğrencilerin kişisel gelişimleri için belediye olarak çeşitli programlar düzenlediklerini belirtti.

Bilgi evlerinden bin 600 öğrencinin faydalandığını ifade eden Postacı, "Siverek'de genel olarak 76 bin öğrencinin olduğunu düşünürsek ulaşabildiğimiz çok az öğrenciden bahsediyoruz ama zaman içerisinde buradaki alt yapıyı da genişleterek yeni mekanlarda hatta kırsal mahallerimize kadar benzer programları oralarda da oluşturmaya çalışacağız, çünkü çocuklarımız ve gençlerimize dönük bu tür çalışmalardır toplumun geleceğini inşa eden bu bilinçle hareket ediyoruz" dedi.

- Harran'da " Girişimcilere Yol Haritası" toplantısı

Harran ilçesinde Kalkınma Akademisi tarafından "Girişimcilere Yol Haritası " toplantısı düzenlendi.

Belediyenin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Temel Ayça, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver ve Kalkın Akademisi Başkanı Mahmut Barut ile diğer kurum amirleri katıldı.

Karahocagil, yaptığı konuşmada, bölgenin tamamında markalaşma çalışmalarımız devam ettiğini diğer bir yandan bölgede bulunan kültürel ve tarihi alanların gün yüzüne çıkması için azami gayret gösterdiklerini ifade etti.

Barut da Harran'ın potansiyeli itibarıyla sadece Türkiye’de değil, dünyada önemli bir yere sahiptir olduğunu belirterek Harran'ın markalaşma için kentsel tasarım çalışmasının yapılması gerektiğini vurguladı.

Harran Belediye Başkanı Özyavuz ise Harran’da bu tür etkinliklerin düzenlenmesi sevindirici olduğunu belediye olarak bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.