Şanlıurfa

Suriyeli çocuklara moral etkinliği

18:03 07 Mart 2016
Suriyeli çocuklara moral etkinliği

Memur-Sen tarafından Türkiye'de en fazla Suriyeli sığınmacının bulunduğu Şanlıurfa'da, sığınmacı çocuklar için moral etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde hayata tutunmaya çalışan Suriyeli sığınmacılara desteklerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Memur-Sen İl Temsilciliği gönüllüleri, kentteki Suriyeli çocuklar için Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisleri'nde moral etkinliği organize etti.

Yemek ikram edilen sığınmacı çocuklar, müzik eşliğinde şarkılar söyledi, oyunlar oynadı. Gönüllüler tarafından yüzleri farklı renklerde boyanan çocuklara hediye ve şeker dağıtıldı.

Genç Memur-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Veysi Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılara destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriyeli çocuklarla güzel bir gün geçirdiklerini ifade eden Bozdağ, "Birlikte oyunlar oynadık, şarkılar söyledik. Gözlerinde umut ışığı, yüreklerinde memnuniyet olması için Allah'ın rızasını kazanmak için emek harcadık. Bu programı gerçekleştirmemize vesile olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.