Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

18:09 16 Mart 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Ceylanpınar ilçesinde elektrik faturalarının yüksek geldiğini iddia eden mahalle sakinleri, DEDAŞ İlçe Müdürlüğüne itirazda bulundu.

Özbek Mahallesinde yaşayan yaklaşık 30 kişilik bir grup, son aylarda elektrik faturalarının çok yüksek geldiğini ileri sürerek DEDAŞ İlçe Müdürlüğüne geldi.

Burada itiraz dilekçesi sunan gruptakiler, sorunun çözümü için yetkililerden yardım talep etti.

Samet Dikmen, grup adına yaptığı açıklamada, yüksek elektrik faturaları nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Sorunun evlerde bulunan elektrik sayaçlarının direklere alınmaya başlamasıyla başladığını öne süren Dikmen, "Saatlerimiz daha önce evin içerisindeydi. Daha sonra avluya alındı. Avludan sonra elektrik direklerine alındı. Bu süreçlere hiç ses çıkarmadık. Ancak o günden bugüne bütün abonelerin elektrik faturaları yüksek gelmeye başladı. Kimine 200, kimine 300 TL fatura geliyor. En son dün elektrik sayaçlarımız okundu. En düşük fatura 70 TL geldi. Abonesini kapatanlara bile 130 TL civarında fatura geldi. Bundan dolayı Özbek Mahallesi sakinleri mağdur olduk" dedi.

- Siverek'te öğrencilere ücretsiz saç bakımı hizmeti

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kursiyerleri, kırsal mahallerdeki okullarda eğitim alan kız öğrencilerinin saç bakımını yaptı.

Kuaför kursunda eğitim alan kursiyerler, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Üstüntaş İlk ve Ortaokulunda okuyan yaklaşık 80 kız öğrencinin saç kesimiyle bakımını yaptı.

Kadın ve Aile hizmetleri Müdürü Şükran Kongül, yaptığı açıklamada, kurum olarak kırsal mahallerde okuyan kız öğrencilere yönelik saç bakımı hizmetini rutin hale getirdiklerini söyledi.

Hizmetin öğrencilerin çok hoşuna gittiğini belirten Kongül, "Burada kuaför hocalarımız kursiyerlerle çocuklarımızın saçlarını kestiler, şekillendirme ve bakımını yaptılar. Kız çocuklarımız saçlarının bakımı konusunda bilgilendirildi. Bundan sonrada kırsal mahallerdeki bu çalışmalarımız devam edecek" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.