Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

16:17 20 Mart 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Harran'da Eğitim Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Harran İMKB Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemaletin Yılmaztekin, Kaymakam Temal Ayca, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ilçede yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Yılmaztekin, burada yaptığı konuşmada, Harran'ın eğitim sıralamasında sonuncu sıralarda olduğunu söyledi.

İlçenin dünyanın ilk üniversitesine ev sahipliği yaptığını belirten Yılmaztekin, "İslam medeniyetinin kaynağı Emevi Devleti'ne başkentlik yapmış ama şu an maalesef eğitimde Urfa sıralamasında sonuncu sırada bulunan bir Harran var. Harran'ın içinde bulunduğu durum hakikaten çok kötü. Bu ne bizlere ne de Harranlılara yakıştıramıyorum. Tabii ki biz yılmayacağız, mücadele edeceğiz ancak topyekun bir mücadele gerektiren bir durumdur" diye konuştu.

Toplantıda muhtarların görüşlerine de yer verildi.

- ŞUSKİ'nin kırsal kesimde içme suyu sağlama çalışmaları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki kırsal mahallelere içme suyu temini için yaptığı sondaj faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Siverek ilçesine bağlı Kalkankaya Mahallesinde 10 yıldır süre gelen içme suyu sıkıntısının çözümü için çalışma başlatıldı.

Çalışmaların ilk etabında farklı zamanlarda denenen ancak netice alınamayan sondaj faaliyetlerinin analizleri yapıldı. Hazırlanan rapor doğrultusunda su tespiti yapılan alanda sondaj kuyusu açan ekipler, içme suyuna ulaştı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla 10 yıldan bu yana içme suyu sorunu yaşayan 200 haneli mahallede her eve içme suyu şebekesi ile su sağlanacak.

Bu arada, son bir yıl içerisinde Şanlıurfa genelinde 77 bin 500 metre sondaj kuyusu açıldığı ve bu kuyularla 275 noktada içme suyu ihtiyacının karşılandığı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.