Şanlıurfa

Cumhurbaşkanına "teşekkür" için pedal çeviren Suriyeli aile

14:06 14 Nisan 2016
Cumhurbaşkanına "teşekkür" için pedal çeviren Suriyeli aile

Suriye'deki iç savaştan 3 yıl önce kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen ve sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlıklarını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere yola çıkan Said ailesi, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine geldi.

Eşi Mey Besrini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe ile Yenişehir Mahallesinde Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Viranşehir Anadolu İmam Hatip Geçici Eğitim Merkezine gelen Mülhem el Said, okul idarecileriyle görüştü. Said, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere öğrencilerden ve velilerden talep ve teşekkür mektuplarını aldı.

Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada Suriye'den 3 yıl önce savaştan kaçıp Mardin'e yerleştiklerini söyledi.

Mardin'de öğretmenlik yaptığını taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmek için yola çıktıklarını anlatan Said, "Suriyelilere Türkiye'den başka hiç bir ülke sahip çıkmadı. Minnettarlığımızı göstermek için ailemle yol çıktık. Suriyelilerin yaşadığı il ve ilçeleri ziyaret ederek buralarda yaşayan öğretmen ve öğrencilerin talepleri ve teşekkür mektuplarını not alıyoruz. Buralardan aldığımız talepleri kitap halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğiz. Teşekkürün yanı sıra yaşadığımız bazı sorunları kendisine iletmek istiyorum. Uğradığımız yerlerde bizi çok iyi karşılıyorlar, misafir ediyorlar. Herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Said, Viranşehir'e geldiklerinde eşinin kullandığı bisikletin çalındığını ileri sürerek hayırsever bir kişinin verdiği bisikletle yolculuğa devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Mey Besrini de yolculuğun iyi geçtiğini belirterek "İnşallah sorunsuz bir şekilde Ankara'ya ulaşırız ve taleplerimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletiriz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.