Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

14:56 14 Nisan 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehir ilçesinde bir müdür yardımcısı, görev yaptığı okula annesi adına mescit yaptırdı.

Göl Ortaokulu Müdür Yardımcısı Enver Yolcu, vefat eden annesi Aliye Yolcu'nun adını yaşatmak için kolları sıvadı. Yaklaşık bin 300 öğrencinin eğitim gördüğü okula kendi imkanlarıyla yaptırdığı mescide annesinin ismini verdi.

Yolcu, gazetecilere yaptığı açıklamada yıllar önce hayatını kaybeden annesinin ardından hayrına bir şeyler yapmak istediğini söyledi.

Bu kapsamda okula mescit yaptırdığını belirten Yolcu, "Öğrencilerimiz artık gönül rahatlığıyla burada ibadetlerini yapabilecek. Bunun için bana yardımcı olarak emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Okul öğretmen ve öğrencileri de Yolcu'ya teşekkür etti.

- Kutlu Doğum Haftası

Halfeti ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İl Müftüsü İhsan Açık, bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, etkinliklerle amaçlarının peygamber sevgisini canlı tutmak olduğunu söyledi.

Etkinliklerle Hz. Muhammed'in örnek yaşayışını özellikle birlikte yaşamaya verdiği değeri bütün boyutlarıyla gündeme taşımaya çalıştıklarını ifade eden Açık, insanlar arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Etkinliğe, Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal, İlçe müftüsü Müslüm Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Kandemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunan etkinlik semazen gösterisiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.