Şanlıurfa

Okul sıraları ve kuş kafesleri mahkumlardan

11:21 17 Nisan 2016
Okul sıraları ve kuş kafesleri mahkumlardan

MÜSLÜM ETGÜ - Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunda marangoz ve demir atölyesinde meslek öğrenen hükümlüler, 5 bin okul sırası ve 4 bin 500 kuş yuvası yapımı için kolları sıvadı.

Akçakale-Şanlıurfa karayolunda yaklaşık 5 yıl önce yapılan ve 450'ye yakın mahkumun bulunduğu cezaevinde hükümlülere yönelik çeşitli kurslar düzenleniyor.

Demir ve marangoz atölyesinde kurs gören 32 hükümlü, ormanlık alanlara konulmak üzere 4 bin 500 "kuş yuvası" ile 5 bin okul sırası üretecek.

Hükümlüler, bu sayede meslek öğrenmenin yanında hem boş zamanlarını değerlendirecek hem de para kazanmış olacak.

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği mahkumların okul sıraları ve kuş yuvaları üretimine başladığını belirtti.

Yaklaşık 1 milyon 600 bin liralık brüt gelir elde edilecek protokol kapsamında, ürünleri en kısa sürede teslim etmeyi amaçladıklarını aktaran Yılmazer, protokolle hükümlülerin hem meslek edinmelerini hem de bir miktar para kazanmalarını amaçladıklarını dile getirdi. Yılmazer, şunları kaydetti:

"Demircilik ve marangoz atölyesinde 32 hükümlümüz kursların ardından üretime başladı. Atölyelerde çalışan hükümlülerimizin çalıştıkları süre içerisinde sigortaları kurumumuz tarafından ödenmektedir ayrıca Sosyal Destek Programı kapsamında, çalışan hükümlülerimiz ilave olarak günlük 10 lira da ücret almaktadır. Hükümlülerimiz, mutlular, memnunlar ve boş zamanlarını değerlendirme şansı buluyorlar. Hükümlülerimiz mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz ayrıca da Bakanlığımıza da para kazandırıyoruz."

Yılmazer, bu iş kollarını daha da güçlendirmek ve çalışan hükümlü sayısını arttırmak istediklerini belirterek, "Başarılı olacağımıza inanıyorum çünkü biz bu işe inanıyoruz, güveniyoruz. Kurum olarak ve ekip olarak bir bütünlük içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.